Je ziet het pas als je het gelooft!

13-06-2013

De trainingsvideo ‘Je ziet het pas als je het gelooft!’ helpt ouderen, vrijwilligers en professionals om ouderenmishandeling bespreekbaar te maken en oplossingen te zoeken. De video is te gebruiken voor algemene voorlichting aan ouderen en vrijwilligers of voor training aan professionals.

Beschrijving

Het pakket bestaat uit vijf films. De films gaan over uit de hand gelopen mantelzorg, financiële uitbuiting, verwaarlozing, mishandeling in zorginstellingen en seksueel misbruik.

Bij de eerste twee films zijn extra’s te zien. Een gaat over hoe de mishandeling had kunnen worden voorkomen. Deze is bedoeld voor ouderen en hun directe omgeving, en vrijwilligers. Een tweede film laat zien hoe de mishandeling gestopt kan worden en is bedoeld voor vrijwilligers en professionals die met ouderen werken.

De video's zijn voorzien van een handleiding, met suggesties en tips voor voorlichting aan ouderen en aan vrijwilligers en training van beroepsgroepen. De handleiding helpt bij de voorbereiding en bespreking van de afzonderlijke films.

Downloads

Links