Startdocument Lokale alliantie Veilig Financieel Ouder Worden in Sliedrecht

24-06-2019

Startdocument van de Lokale alliantie Veilig Financieel Ouder Worden in Sliedrecht. In deze alliantie werken een groot aantal organisaties samen om ouderen bewust te maken van de risico’s en om de ouderen te helpen hun zaken zó te regelen dat de kans op financieel misbruik afneemt.

Beschrijving

Oudere mensen wonen langer thuis en kunnen daardoor afhankelijk worden van anderen, bijvoorbeeld voor het huishouden of de financiële administratie. Helaas kan het zo zijn dat van deze afhankelijkheid misbruik wordt gemaakt, denk aan pinnen, of internetbankieren. Dit kan gebeuren door familie, mantelzorgers, zorgverleners, of zelfs door iemand met criminele motieven.

Voor Stichting Welzijnswerk Sliedrecht is dit aanleiding geweest om het initiatief te nemen om met een groot aantal organisaties te komen tot oprichting van de Lokale Alliantie “Veilig Financieel Ouder Worden in Sliedrecht”. De handen worden ineengeslagen om ouderen bewust te maken van de risico’s en om de ouderen te helpen hun zaken zó te regelen dat de kans op financieel misbruik afneemt.

Organisatie

Lokale alliantie Veilig Financieel Ouder Worden in Sliedrecht

Downloads