Nieuws

Aan de slag met het tegengaan van ouderenmishandeling in Leiden

03-11-2022 - Financieel misbruik is een veelvoorkomende vorm van ouderenmishandeling, die vaak lang onopgemerkt blijft en vraagt om maatwerk en samenwerking. Om beter samen te kunnen werken aan het voorkomen van financieel misbruik van ouderen, is in Leiden een Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden opgericht. Op dinsdag 11 oktober heeft de kopgroep van de Leidse Lokale Alliantie een samenwerkingsconvenant getekend.

Noordoostelijk Fryslân start samenwerkingsverband tegen financieel misbruik ouderen

08-04-2022 - Er komen steeds meer ouderen en daarmee neemt ook de (kans op) financieel misbruik van ouderen toe. Om dit misbruik zoveel mogelijk te voorkomen, dan wel aan te pakken, hebben elf commerciële en niet-commerciële, private en publieke organisaties uit noordoostelijk Fryslân een samenwerkingsverband gesloten.

Wageningen gaat samen aan de slag om ouderen veilig ouder te laten worden

30-03-2022 - In Wageningen is een Lokale Alliantie van start gegaan. Hierin gaan 13 bedrijven en organisaties samenwerken om mishandeling en (financieel) misbruik van ouderen te voorkomen en te stoppen.

Nijkerk krijgt alliantie tegen ouderenmishandeling en financiële uitbuiting

23-03-2022 - De gemeente Nijkerk lanceert woensdag 30 maart de oprichting van de Lokale Alliantie Nijkerk. "Door kennis te delen en samen te werken met publieke en private partners kunnen we financieel misbruik bij ouderen beter herkennen, signaleren en stoppen".

Heerlen gaat integraal samenwerken om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan

19-03-2022 - Gemeente Heerlen sluit aan bij het samenwerkingsconvenant Zuid-Limburg: ‘Lokale alliantie financieel veilig ouder worden’. Dit is een bijzonder samenwerkingsverband waar onder andere zorginstellingen, huisartsen, banken, politie, overheidsinstanties en advocatenkantoren met elkaar in verbinding staan. Hierdoor is het mogelijk een gezamenlijke aanpak tot stand te brengen. Hierbij zetten we in op het voorkomen, signaleren, melden en stoppen van financieel misbruik van ouderen.

Blokhuis: 'Aanpak ouderenmishandeling komt onvoldoende van de grond'

26-02-2021 - Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) is ontevreden over de tot nu toe bereikte resultaten van de aanpak van ouderenmishandeling. Dat liet hij gisteren in het tv-programma Zembla weten. "We hebben dus huiswerk te doen." Kwetsbare ouderen worden bijvoorbeeld nog te makkelijk slachtoffer van financiële mishandeling.