Lokale Alliantie West Maas en Waal

De Lokale Alliantie West Maas en Waal Veiliger Ouder Worden is in mei 2020 officieel opgericht. Dit samenwerkingsverband verdiept zich in financieel misbruik van ouderen, en probeert daar actief iets aan te doen.

Financieel misbruik van ouderen

De Lokale Alliantie vraagt aandacht voor een groeiend en onderschat probleem met grote gevolgen; financieel misbruik van ouderen. Het gaat vaak om alleenstaande ouderen die afhankelijk worden van anderen. Daardoor zijn zij extra kwetsbaar. De ‘hulp’ die mensen aanbieden is niet altijd goed bedoeld.

Partners

Gemeente West Maas en Waal richtte met de volgende samenwerkingspartners de “Lokale Alliantie West Maas en Waal Veilig Ouder Worden” op: Sociom, GGD Gelderland-Zuid, Rabobank Oost-Betuwe, Sterker sociaal werk, Schouten Budget Consultancy, Zorgbelang Brabant/Zeeland, Zorggroep Maas en Waal, woonstichting De Kernen, ZZG Zorggroep en VraagWijzer.

Contact

Werkt u bij een organisatie die betrokken is bij (kwetsbare) ouderen in de gemeente West Maas en Waal? En heeft u interesse in deelname aan de Lokale Alliantie Veilig Ouder Worden? Neem dan contact op met de Alliantie via: veiligouderworden@westmaasenwaal.nl.

Video Oprichting Lokale Alliantie West Maas en Waal