2020

Nieuwe handreiking voor gemeenten over aanpak ouderenmishandeling

21-12-2020 - In opdracht van het Programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT), heeft Movisie een handreiking over ouderenmishandeling ontwikkeld: Ouderenmishandeling, veilig en bescherm ouder worden. Het biedt gemeenten concrete handvatten om ouderenmishandeling terug te dringen.

GHNT Podcast Ouderenmishandeling

30-09-2020 - Het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) heeft een nieuwe podcast gepubliceerd. Deze keer is het onderwerp ouderenmishandeling. Aan het woord komt Gerda Nuiten, aandachtfunctionaris ouderenmishandeling Veilig Thuis West-Brabant.

De aanpak van ouderenmishandeling door Veilig Thuis

15-06-2020 - Elke Veilig Thuis-organisatie heeft specialisten in dienst, bijvoorbeeld op het gebied van ouderenmishandeling. Zoals Hiske Jaspers van Veilig Thuis Gelderland Zuid. Ze is medewerker frontoffice en sinds kort voorzitter van het Landelijk Platform Bestrijding Ouderenmishandeling (LPBO).

Landelijke campagne tegen huiselijk geweld in coronatijd

25-04-2020 - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid lanceren vandaag een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld. Onder het bekende motto ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ helpt deze campagne slachtoffers en omstanders in actie te komen bij huiselijk geweld.

Ouderenmishandeling in tijden van corona: wees alert en schakel tijdig hulp in

07-04-2020 - Ouderen zijn extra kwetsbaar tijdens de coronacrisis. Niet alleen door hun gezondheid, maar ook omdat ze slachtoffer kunnen worden van eenzaamheid en ouderenmishandeling. Nu gezinnen thuis moeten blijven en spanningen kunnen oplopen, kan een onveilige thuissituatie voor ouderen nog onveiliger worden.

Tante Louise lanceert game tegen ouderenmishandeling

21-02-2020 - De Brabantse zorgorganisatie Tante Louise heeft gisteren een game ter preventie van ouderenmishandeling gelanceerd. De game is leerzaam voor iedereen die met ouderen te maken heeft: van bankmedewerker tot kapper.