Masterclasses aanpak van ouderenmishandeling

17-06-2021

Movisie organiseert drie masterclasses over ouderenmishandeling om professionals te ondersteunen bij het signaleren en het aanpakken van ouderenmishandeling. De masterclasses zijn voor (sociaal)professionals, die bijvoorbeeld werkzaam zijn in een wijkteam, in de ouderenzorg of maatschappelijk werk.

Inhoud masterclasses

Professionals spelen een belangrijk rol bij het signaleren van en hulp bieden bij ouderenmishandeling. Uit de praktijk blijkt dat veel professionals hier vragen over hebben. Dat kunnen vragen zijn als:

  • Hoe signaleer ik ouderenmishandeling?
  • Hoe zorg ik voor bescherming bij (acute) onveiligheid?
  • Hoe werk ik aan (duurzaam) herstel?

Deelnemen aan de masterclasses

Deelname is gratis. Alle masterclasses zijn zowel afzonderlijk als gezamenlijk te volgen. De masterclasses vinden online plaats. Wil je je aanmelden? Hieronder vind je de verschillende aanmeldlinks. Na aanmelding ontvang je het programma en bijbehorende literatuur ter voorbereiding.

Ouderenmishandeling (14 september 10:00 – 13:00 uur)

In deze masterclass leer je meer over de verschillende vormen van ouderenmishandeling. Je krijgt inzicht in specifieke kenmerken bij ouderenmishandeling en wat dat betekent voor het werken in de praktijk.
aanmelden masterclass

Misbruik bij ouderen (12 oktober 10:00 – 13:00 uur)

Financieel Misbruik is een veel voorkomende vorm van ouderenmishandeling. In deze Masterclass leer je meer over de specifieke aanpak bij financieel misbruik. Je krijgt inzicht in de rollen van de verschillende partijen en wat je kunt doen aan preventie en de aanpak van financieel misbruik.
aanmelden masterclass

Ontspoorde Mantelzorg bij ouderen (9 november 10:00 -13:00 uur)

Veel ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Veel ouderen worden afhankelijk van mantelzorg. Als de zorg uit balans raakt en overgaat in schadelijke zorg, wordt dit ontspoorde mantelzorg genoemd. In deze masterclass leer je over wat je kunt doen bij ontspoorde mantelzorg.
aanmelden masterclass