Huiselijkgeweld.nl

Dossier: Ouderenmishandeling

Toelichting Kennisbank

Over deze Kennisbank

Deze kennisbank is ontwikkeld in het kader van het actieplan 'Ouderen in veilige handen' van de Rijksoverheid. De kennisbank bundelt informatie over ouderenmishandeling van Rijksoverheid, andere overheden en organisaties in het veld en is met name bedoeld voor gemeenten die werk (willen) maken van het voorkomen en aanpakken van ouderenmishandeling.

Wat u in de kennisbank kunt vinden varieert van achtergrondinformatie tot wet- en regelgeving, onderzoeken en praktijkvoorbeelden van andere organisaties. Daarnaast kunt u op de kennisbank ook terecht voor voorlichtingsmateriaal en informatie over scholingsmogelijkheden op het gebied van ouderenmishandeling.

Hoe werkt de kennisbank

Vink de categorieën aan die aansluiten bij uw specifieke vraagstuk of situatie. Kies vervolgens in welk type informatie u geïnteresseerd bent. Op die manier krijgt u snel zicht op de informatie die relevant is voor uw vraagstuk.

Zoekt u een specifiek document? Gebruik dan de zoekfunctie binnen de kennisbank, die bovenaan de pagina te vinden is (naast het vergrootglas).

Bijdragen aan de kennisbank

Mist u iets op de kennisbank, of heeft u zelf informatie waarvan u denkt dat die nuttig is voor collega’s bij andere gemeenten, neem dan contact op met de redactie

De kennisbank is ontwikkeld door TBA Amsterdam in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  • Kijk voor meer informatie over de aanpak van ouderenmishandeling op de site van de Rijksoverheid