Wegwijzer Veilig financieel ouder worden

25-09-2017

In deze Wegwijzer van de GGD Gelderland-Zuid worden (vrijwel) alle professionals beschreven die een rol kunnen vervullen bij de preventie en aanpak van financieel misbruik van ouderen. Zowel uit de zorg- en welzijnssector als uit de financiƫle en justitiƫle sector. Welke rol en taken hebben zij wel en niet in de meldcode en waar zijn grenzen aan hun (wettelijke) mogelijkheden?

Beschrijving

Iedere pagina is op dezelfde wijze opgebouwd. Aan de linkerzijde een tekstvlak met de beschrijving van de taak van de professional (of organisatie). Daar is ook toegelicht wat de handelingsmogelijkheden zijn. Aan de rechterzijde is een kolom zichtbaar waarin het stappenplan is vermeld dat men kan volgen (op basis van de Meldcode). Opgelichte blokjes met zwarte tekst behoren tot de (verplichte) mogelijkheden; handelingen die zijn weergegeven met een lichtgrijze tekst worden over het algemeen niet toegepast.

Handelingen in verborgen (gele) blokjes zijn voor de beschreven professional niet verplicht, worden over het algemeen niet toegepast of behoren niet tot de mogelijkheden. Tot slot, in het invulblokje voor lokale contactgegevens kunnen de eigen contacten worden toegevoegd.

Organisatie

Deze Wegwijzer is tot stand gekomen in samenwerking met de regionale alliantie Veilig financieel ouder worden Gelderland-Zuid en het Netwerk van aandachtsfunctionarissen ouderenmishandeling Gelderland-Zuid.

Downloads