Lokale alliantie Tilburg

De gemeente Tilburg wil voor iedereen een veilige gemeente zijn. Daarom hebben onderstaande organisaties de Regionale Alliantie 'Financieel veilig ouder worden in de gemeente Tilburg' opgezet. Met deze samenwerking willen de organisaties financieel misbruik van ouderen voorkomen. We willen ouderen helpen hun zaken zó te regelen dat de kans op financiële uitbuiting afneemt.

Meer bewustwording en deskundigheid

Het voorkomen van financiële uitbuiting van ouderen is ons doel. De toenemende kwetsbaarheid van deze groep is de aanleiding geweest tot het vormen van een Regionale Alliantie met alle relevante vertegenwoordigers van de private- en publieke organisaties die veel met ouderen in contact komen.

Door samen te werken, te leren van elkaars kennis en ervaringen ontstaat meer bewustwording en deskundigheid over financieel misbruik en wat je kunt adviseren of doen om het te voorkomen.

Partners

De alliantie bestaat uit de ABN AMRO Bank en de Rabobank, Daamen de Kort van Tuijl Notarissen en Willems & Smeets Notarissen, de Politie Zeeland/West-Brabant, Veilig Thuis Midden-Brabant, de Wever (overkoepeling ouderenzorg) en 013 Bewindvoering en Budgetbeheer.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de lokale alliantie financieel misbruik Tilburg contact op met tilburg@lokalealliantie.nl